E-mailtemplates
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het versturen van e-mails wordt een template (sjabloon) gebruikt. Deze templates zorgen ervoor dat steeds dezelfde opmaak en layout toegepast worden. Wanneer je een template volledig wenst te personaliseren (tekst + lay-out), kan je zelf een template toevoegen. Hiervoor is kennis van HTML en CSS vereist.

Voorbeeld: Wanneer je niet gebruik wenst te maken van de standaard 'uitnodigingsmail' of 'Wachtwoord vergeten-mail' dan kan je zelf een template toevoegen. Op deze manier kan je standaardmails personaliseren.

Om je eigen e-mailtemplate in te stellen, volg je de volgende stappen.

1. Eigen e-mailtemplate toevoegen

2. Standaard e-mailtemplate instellen

Indien je enkel de header en footer wenst te wijzigen, kan je ook de Peepl-template aanpassen.

Eigen e-mailtemplate toevoegen

Om een e-mailtemplate op te stellen, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Instellingen' in de menubalk.

3. Klik op 'Communicatie' in de linkerkolom en daarna op 'E-mailtemplates'.

4. Klik op 'Templates opmaken' om een template toe te voegen.

5. Klik op 'Nieuwe template toevoegen' rechts.

6. Selecteer voor welk type mail je een e-mailtemplate wenst aan te maken en klik op 'Template toevoegen'.

7. Maak de template aan.

• Geef je template een naam.

• Voeg links de HTML- en CSS-code toe.
    Tip: Door op Esc te klikken, kan je switchen tussen weergave op volledig scherm en terug.

• Voeg de gewenste tags toe.
    Opmerking: De beschikbare en verplichte tags verschillen volgens het type template je geselecteerd hebt.
    Tip: Als je op een tag klikt, wordt die toegevoegd op de plaats waar de cursor staat op dat moment.

• In de legende vind je meer uitleg over de soorten tags aan de hand van een voorbeeldje. Klik op om de instructies te lezen.

• Bekijk het resultaat van je code door te klikken op "Voorbeeld".

• Als je template op punt staat, klik je op "Opslaan" om het te bewaren.

Tip: lees ook onze uitgebreide How To over dit onderwerp!

Eigen template bekijken, bewerken, kopiëren of verwijderen

Klik op het oogje om de template te bekijken.
Klik op het potloodje om de template te bewerken.
Klik op de blaadjes om de template te kopiëren.
Klik op het vuilbakje om de template te verwijderen.

Standaardtemplates instellen

Standaard wordt voor alle e-mails een standaardtemplate gebruikt die Peepl voorziet. Hierdoor zien alle e-mail er hetzelfde uit. Indien je de layout wil wijzigen, kan je dit doen door een eigen e-mailtemplate aan te maken. Daarna stel je in waar of wanneer deze template moet gebruikt worden. Hiervoor volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Instellingen' in de menubalk.

3. Klik op 'Communicatie' in de linkerkolom en daarna op 'E-mailtemplates'.

4. Klik op 'Standaard e-mailtemplates' om een template toe te voegen.

5. Kies de gewenste template bij elk type mail en klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.

Tip: Je kan het voorbeeld van je template bekijken door op het oogje te klikken.

Peepl-template bewerken

Wanneer je een template volledig wenst te personaliseren (tekst + lay-out), kan je zelf een template toevoegen. Hiervoor is kennis van HTML en CSS vereist.

Je kan er echter ook voor kiezen om alleen de koptekst en de voettekst te personaliseren. Op deze manier hoef je geen code toe te voegen maar kan je de template wel personaliseren. Deze Peepl-template wordt standaard voor alle e-mails gebruikt. Om de standaard Peepl-template te personaliseren, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Instellingen' in de menubalk.

3. Klik op 'Communicatie' in de linkerkolom en daarna op 'E-mailtemplates'.

4. Klik op 'Templates opmaken' om een template toe te voegen.

5. Klik op 'Peepl-template personaliseren' om de Peepl-template te bewerken.

6. Bewerk de header en footer van de template aan de hand van tekstkaders.
Geef tekst, afbeeldingen, opsommingen... in en klik op 'Opslaan'.

Opmerking: Klik op 'Voorbeeld' om de template te bekijken. Onderstaand zie je de bewerkte template.

Opmerking: Standaard is er door Peepl een koptekst en voettekst voorzien. Bij het invullen van eigen tekst, worden de standaardwaardes vervangen. Hieronder zie je de onbewerkte template.