Handleiding: Polls
Poll bekijken en bewerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Poll bekijken

Na het toevoegen van een poll kan je de poll bekijken. Op deze manier zie je hoe de poll eruit zal zien voor contacten die kunnen stemmen.

Om een poll te bekijken, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Polls' in het menu links.

3. Kies voor 'Bekijken' bij de 'Actie' van de poll.

4. Bekijk de poll.

Opmerking: Dit is hoe de poll er uitziet voor alle gebruikers met bekijkrechten.

Poll bewerken

Na het toevoegen van een poll kan je de poll steeds bewerken.

Om een poll te bewerken, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Polls' in het menu links.

3. Kies voor 'Beheren' bij de 'Actie' van de poll.

4. Wijzig de poll.

Onderstaande cijfers worden afgebeeld op bovenstaande afbeelding:

1. Vul de algemene gegevens in (vraag, beschrijving en de periode waarin de poll loopt).

2. Stel in of de gebruikers de resultaten mogen zien, of gebruikers kunnen zien wie op wat gestemd heeft, of gebruikers hun stem kunnen aanpassen nadat ze gestemd hebben.

3. Laat de keuze "Indien nodig" toe.Opmerking: enkel van toepassing bij een 'Ja, Nee, Indien nodig'-poll.

4. Wijzig een keuzemogelijkheid of verwijder hem.

5. Voeg een keuze toe.
    Opmerking: als je de keuzes van een poll aanpast, moeten
    alle gebruikers die al gestemd hebben opnieuw stemmen.

1. Wijzig de uitgenodigde gebruikers.

2. Bekijk de resultaten.

3. Verstuur een update.

4. Een overzicht van de communicatie die gestuurd werd voor deze poll.Tip: druk op 'Bekijk' om op te volgen wie welke mail heeft ontvangen en gelezen.

5. Verwijder deze poll.

5. Sla de wijzigingen op door te klikken op 'Opslaan'.

Uitgenodigden wijzigen

Soms kan er zich een wijziging voordoen. In dit geval kan je de poll wijzigen. Hierbij kan je ook de uitgenodigden wijzigen. Enkel de uitgenodigden kunnen de poll bekijken en kunnen stemmen op de poll.

Om de uitgenodigden te wijzigen, ga je eerst de poll bewerken. Hiervoor volg je bovenstaande stappen (1 tot 3).

4. Klik op 'Gebruikers uitnodigen' in de rechterkolom.

Opmerking: wanneer de einddatum van de poll voorbij is, kan je de uitnodigingen niet meer wijzigen.

5. Wijzig de genodigden en klik op 'Opslaan'.

Opmerking: Indien je een genodigde schrapt, telt die stem ook niet mee.

Resultaten bekijken

Alle resultaten van de stemming worden automatisch overzichtelijk weergegeven in een rapport. Om de resultaten te bekijken, volg je deze stappen:

Om het rapport te raadplegen, ga je eerst de poll bewerken. Hiervoor volg je bovenstaande stappen (1 tot 3).

4. Klik op 'Resultaten' in de rechterkolom.

Elke soort poll heeft zijn eigen resultatenrapport:

• Normale poll

• Ja, Nee, Indien nodig-poll

• Poll met meerdere keuzes

Tip: Als beheerder kan je zien wie op wat gestemd heeft of wie nog niet gestemd heeft. (ook als dit niet zo is ingesteld)

Tip: je kan dit overzicht eenvoudig afdrukken door op Overzicht printen te klikken.

Update versturen

Ook bij een poll kan je gebruik maken van updates. Wanneer je een update verstuurt, ga je een e-mail versturen naar alle contacten die gestemd of niet gestemd hebben op de poll. Deze update kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een wijziging of de resultaten te melden.

Om een update te versturen, ga je eerst de poll bewerken. Hiervoor volg je bovenstaande stappen (1 tot 3).

4. Klik op 'Verstuur update' in de rechterkolom.

5. Klik op 'Update versturen'.

6. Vink aan naar wie je de update wilt sturen en geef indien gewenst een boodschap in. Klik daarna op 'Versturen'.

Tip: Bekijk de communicatie om na te gaan welke e-mails er verstuurd werden naar de contacten.

Bekijk alle communicatie van de poll in de rechterkolom.

Klik op de oranje knop om meer details te bekijken.

Tip: Ga met je muis over het vinkje of kruisje om meer informatie te krijgen.