Nieuwsartikel bekijken en bewerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Aan de hand van een nieuwsartikel kan je alle contacten inlichten over nieuwigheden of gebeurtenissen in de vereniging. Deze nieuwsberichten kan je publiceren op Peepl, de Peepl-website en Facebook.
​

Nieuwsartikel bekijken

Om een nieuwsartikel te bekijken, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Communicatie' in het menu links en daarna op 'Nieuwsartikelen'.

3. Kies voor 'Bekijken' bij de 'Acties' van het artikel.

4. Bekijk het artikel.

Onderstaande cijfers worden afgebeeld op bovenstaande afbeelding.

1. Tags die bij dit nieuwsartikel horen.

2. Bijlagen die eraan toegevoegd werden.

3. Fotoalbum dat eraan gekoppeld werd.

Tip: Je kan ook foto's of video's toevoegen aan een artikel.

Opmerking: Dit is ook hoe het nieuwsartikel er uitziet voor alle gebruikers met leesrechten.

Nieuwartikel bewerken

Indien er wijzigingen voordoen, an een nieuwsartikel steeds bewerkt worden.

Om een nieuwsartikel te bewerken, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Communicatie' in het menu links en daarna op 'Nieuwsartikelen'.

3. Kies voor 'Bewerken' bij de 'Acties' van het artikel.

4. Wijzig het nieuwsartikel.

5. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.

Tags toevoegen

Tags zijn zoekwoorden of termen die bijvoorbeeld aan een nieuwsbericht meegegeven worden. Aan de hand van deze tags kan een contact gemakkelijk het juiste nieuwsartikel vinden en kan er gefilterd worden.

Om tags toe te voegen, ga je eerst het nieuwsartikel gaan bewerken. Hiervoor volg je bovenstaande stappen ( stap 1 tot 3)

Om tags toe te voegen aan een nieuwsbericht, volg je deze stappen:

4. Verwijder tags of voeg tags toe in het tekstkader 'Tags'.

Opmerking: Deze tags werden aangemaakt door de administrator. Enkel de administrator kan tags toevoegen of bewerken. Als beheerder kan je de tags aangemaakt door administrator enkel gebruiken of toevoegen.

5. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.

OF

Selecteer de nieuwsberichten en kies 'Tag toevoegen' of 'Tag verwijderen' bij 'Acties' bovenaan.

Selecteer de tag die je wilt toevoegen of verwijderen en klik op 'Bevestigen'.

Nieuwsartikel uitlichten

Sommige nieuwsartikelen zijn belangrijker dan andere. Daarom kan in Peepl gebruikmaken van de functionaliteit: uitlichten. Wanneer je een artikel gaat uitlichten, dan zal het artikel bovenaan staan bij het overzicht van de nieuwsberichten en zal het ook op de overzichtspagina verschijnen.

Om een artikel uit te lichten, ga je eerst het artikel bewerken. Hiervoor volg je bovenstaande stappen ( Stap 1 tot 3 ).

4. Klik op 'Meer opties' en plaats de schakelaar 'Uitgelicht' op 'Ja'.

Opgelet: Er worden slechts 3 nieuwsberichten weergegeven op de overzichtspagina. Ook indien er meer dan 3 artikelen uitgelicht zijn, zullen slecht 3 artikelen weergegeven worden op de overzichtspagina.

Fotoalbum koppelen aan een nieuwsartikel

Wanneer er een fotoalbum aangemaakt werd met foto's van een activiteit, dan kan je dit album koppelen aan de activiteit in Peepl. Na het koppelen, zal er een verwijzing naar het fotoalbum beschikbaar zijn bij de activiteit zelf.

Om een fotoalbum te koppelen aan een nieuwsbericht, ga je eerst het artikel bewerken.  Hiervoor volg je bovenstaande stappen ( Stap 1 tot 3 )

4. Klik op 'Een fotoalbum weergeven bij dit nieuwsartikel?'.

5. Kies het fotoalbum die je wilt koppelen.

Opmerking: Het fotoalbum moet eerst aangemaakt worden voor je het kan koppelen.