Functie toekennen, stopzetten en intrekken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op het einde van een seizoen of werkjaar kan het zijn dat heel wat contacten een nieuwe functie krijgen en dat een oude functie vervalt. Daarom kan het handig zijn om gebruik te maken van bulkacties. Hierbij ga je één actie uitvoeren bij meerdere contacten waardoor je dus snel een functie kan toekennen, stopzetten of intrekken bij een groot aantal contacten.

Om snel acties uit te voeren bij meerdere contacten, volg je de volgende stappen.

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'CRM' in het menu links. Klik daarna op Contacten' of 'Organisaties'.

3. Selecteer alle contacten of organisaties waarbij je de actie wil toepassen.

Tip: Je mag hierbij gebruik maken van de zoekbalk of groepenstructuur om een lid gemakkelijk te vinden. Dit zal de reeds geselecteerde leden niet beïnvloeden.

4. Klik op 'Acties' bovenaan en kies voor 'Functie toekennen', 'Functie intrekken' of 'Functie stopzetten'

• Bij het toekennen van een functie, geef je het contact of de organisatie een extra functie.

• Bij het stopzetten van een functie, ga je de actieve functie stopzetten.

• Bij het intrekken van een functie, ga je de actieve functie verwijderen.

Opmerking:  Bij het stopzetten van een functie, verwijder je de functie niet. Hierdoor ontstaat voor elk contact of organisatie een overzicht van alle toegekende functies.
Bijvoorbeeld: Paul was secretaris van 1/7/2016 tot 1/7/2017. Vanaf 1/7/2017 werd hij voorzitter.

5. Kies de functie in de keuzelijst die je wil toekennen, stopzetten of intrekken.

• Bij het toekennen van een functie geef je de startdatum in van de functie. Indien het einde gekend is, geef je ook een einddatum in. Daarna klik je op 'Bevestigen'.

• Bij het stopzetten van een functie geef je de einddatum in van de functie. Daarna klik je op 'Bevestigen'.

Opmerking: Indien een contact tot minstens 1 groep met inlogrechten (aangeduid met ✓) hoort, kan hij inloggen op Peepl.