Handleiding: Financiën
Overige
Rekeningnummers instellen en gebruiken

Instellen van rekeningnummers en werken met meerdere rekeningnummers

Glenn Vanhaeren avatar
Geschreven door Glenn Vanhaeren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Peepl laat je toe om meerdere rekeningnummers van je organisatie toe te voegen en voor elke kostennota het juiste rekeningnummer te kiezen. Ook als je net opgestart bent met Peepl is het belangrijk om deze instelling na te kijken.

Rekeningnummers instellen

Om rekeningnummers in te stellen, volg je deze stappen:

1. Klik op Beheer in de navigatiebalk.

2. Klik op Instellingen in het linkermenu.

3. Klik op Financiën in de linkerkolom en daarna op Rekeningnummers.

Via deze pagina kan je rekeningnummers toevoegen, bewerken of verwijderen. Als je een rekeningnummer verwijdert die reeds gekoppeld is aan kostennota's, verandert er niets; het rekeningnummer blijft hetzelfde.

Werken met meerdere rekeningnummers

• Als je 1 rekeningnummer hebt, dan wordt deze automatisch overal gebruikt, je hoeft deze dus nergens aan te duiden.

• Als je meerdere rekeningnummers hebt, dan kan je bij het opstellen van kostennota's (of verkopen / inschrijvingen / kosten die automatisch kostennota's genereren) instellen welk rekeningnummer er gebruikt wordt.

Voorbeeld van het rekeningnummer kiezen bij het manueel toevoegen van een kostennota

Voorbeeld van het rekeningnummer kiezen bij het toevoegen van een verkoop, waarbij kostennota's automatisch worden gegeneerd

Rekeningnummer van een kostennota wijzigen

Het rekeningnummer van een kostennota kan je eenvoudig wijzigen via de bewerkpagina van de kostennota. Lees hier hoe je een kostennota wijzigt.