Onboarding flow

Vraag gegevens op bij het onboarden van nieuwe gebruikers en laat hen jullie voorwaarden goedkeuren.

Glenn Vanhaeren avatar
Geschreven door Glenn Vanhaeren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onboarding flow activeren

Om de onboarding flow te activeren, volg je volgende stappen:

1. Ga naar Beheer > Instellingen > CRM > Onboarding flow.

2. Voeg minstens één invoerveld toe via "nieuw veld +"

3. Zet "Inschakelen?" op JA

4. Klik op "Opslaan"

Je kan bovendien instellen welke contacten de onboarding flow zullen te zien krijgen met de instelling "Voor contacten die toegevoegd zijn sinds...". Zo kan ervoor zorgen dat bestaande gebruikers niet opnieuw moeten onboarden.

Belangrijk: als je later extra velden toevoegt aan de onboarding flow, zal dit geen effect hebben op de gebruikers die de onboarding flow al voltooid hebben.

Voorwaarden toevoegen

Peepl zal de gebruiker verplichten om akkoord te gaan met jullie voorwaarden. Je kan deze toevoegen via Beheer > Instellingen > Juridisch & compliance.

Verplichte velden instellen

Om in te stellen welke profielvelden verplicht zijn, ga je naar Beheer > Instellingen > CRM > Contacten > Profielstructuur. Deze instelling wordt namelijk gedeeld met het toevoegen van nieuwe contacten en het wijzigen van contactgegevens op het profiel.

Combinatie met registratieformulieren

Wanneer een nieuwe gebruiker zich registreert via een registratieformulier, is het begrijpelijk dat je deze niet wil doorsturen naar de onboarding flow. Je hebt immers net hun gegevens opgevraagd.

Je kan dit instellen bij de voorkeuren van het registratieformulier.