Handleiding voor basisgebruik Peepl
Mijn instellingen
Hoe stel ik Two-Factor Authentication (2FA) in?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Two-Factor Authentication (2FA) kan je via de smartphone je Peepl-account extra beveiligen. Bij het inloggen wordt dan zowel je wachtwoord als een code op je smartphone gevraagd. Zo voorkom je dat je account kan worden misbruikt als je wachtwoord geraden wordt of wanneer een andere website gehackt wordt.

Inschakelen

1. Klik op je naam rechtsboven en klik op 'Instellingen'.

2. Klik op "Instellen" bij Two-Factor Authentication.

3. Volg de instructies

4. Vanaf de volgende keer inloggen zal eerst je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd worden zoals gewoonlijk. Daarna open je de app op je smartphone en krijg je een token te zien. Deze vul je in op Peepl. Tenslotte klik je op 'Inloggen'.

Uitschakelen

Klik op je naam rechtsboven en klik op 'Instellingen'.

2. Klik op 'Instellen' bij Two-Factor Authentication.

3. Geef je wachtwoord in om de Two-factor Authentication uit te schakelen en klik op 'Uitschakelen'.

Ik kan geen code meer genereren

Indien Two-Factor Authentication geactiveerd is en je hebt geen toegang meer tot je smartphone (verloren, opnieuw ingesteld, app verwijderd...), contacteer dan onze supportdienst via support@peepl.be.