Soorten activiteiten

Met Peepl kan je verschillende soorten activiteiten organiseren. In dit artikel geven we je voorbeelden om te helpen beslissen.

Glenn Vanhaeren avatar
Geschreven door Glenn Vanhaeren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Peepl laat je toe om verschillende soorten activiteiten toe te voegen aan de kalender. Hieronder geven we een korte beschrijving van elk type activiteit en geven we voorbeelden om je te helpen kiezen.

1. Aankondiging

Met een aankondiging "reserveer" je een moment in de kalender. Deze aankondiging kan later omgezet worden in een andere soort activiteit die je hieronder vindt. Er zijn geen inschrijvingen, maar je kan wel een uitnodigingsmail versturen naar de uitgenodigden.

Voorbeeld: je houdt een groot evenement, maar je wil de inhoud nog even afschermen (een save-the-date). Of je houdt een activiteit waarvoor men niet online moet inschrijven.


2. Gesloten activiteit

Een gesloten activiteit is een activiteit met eenvoudige inschrijvingen. Uitgenodigden hebben twee keuzes:

  • zich inschrijven

  • of aangeven dat ze niet kunnen deelnemen

Voorbeeld: wekelijkse (bestuurs)vergaderingen, trainingen en andere interne activiteiten worden meestal met een gesloten activiteit georganiseerd. De term gesloten wijst op het feit dat het bijna altijd over leden gaat die inschrijven.

De kosten die de leden maken (vb. €10 voor een inschrijving) kunnen na het aflopen van de inschrijvingen en na het afsluiten van de activiteit worden afgerekend op kostennota's. Deze afrekening kan ook periodiek gebeuren.


3. Open activiteit

Een open activiteit is een activiteit met meerdere opties (ook producten genoemd). Uitgenodigden kunnen ook zelf bepalen hoeveel van elke optie ze kiezen. 

De term open suggereert dat dit soort activiteit gebruikt kan worden voor activiteiten waarop ook externen toegelaten zijn, maar dat hoeft niet per se. Je kan dit type ook gewoon gebruiken voor activiteiten waarbij deelnemers de keuze hebben welk menu ze wensen of welke workshop ze willen bijwonen. 

Voorbeeld: jaarlijks eetfestijn, receptie, congres, etentjes met partner, sinterklaasfeestje... Bij het eetfestijn kan men bijvoorbeeld 2 producten toevoegen: 

  • inschrijving volwassene

  • inschrijving kind

Iemand die inschrijft kan dan vb. 2x inschrijving volwassene en 2x inschrijving kind selecteren en dit later nog wijzigen. 

De kosten die de leden maken (vb. €10 voor een inschrijving) kunnen na het aflopen van de inschrijvingen en na het afsluiten van de activiteit worden afgerekend op kostennota's. Deze afrekening kan ook periodiek gebeuren.

Tip: je kan producten ook gaan onderverdelen in productgroepen om beperkingen op te leggen.


4. (Ticket)verkoop

Een verkoop is een speciaal type activiteit, waarbij er producten kunnen aangekocht worden door de uitgenodigden. Er kan per product een voorraad en een maximum per contact vastgelegd worden. Er kan ook bijgehouden worden welke producten er reeds afgeleverd werden.

Belangrijk is dat de afrekening direct gebeurt. Voor elke aankoop wordt een kostennota opgemaakt en de aankoop kan niet door het contact zelf geannuleerd worden.

Je kan er ook voor kiezen om aankopen online te laten betalen, dankzij onze integratie met Mollie.

Voorbeeld: een pasdag voor kledij, een verkoop van pannenkoeken of wijn voor het goede doel, een ticketverkoop voor een groot evenement...

5. Wedstrijd

Specifiek voor sportverenigingen (en meer specifiek ploegsporten) is er ook het type wedstrijd. Een wedstrijd is zeer gelijkaardig aan een gesloten activiteit, met vaste velden voor tegenstander en resultaat. Een wedstrijd heeft geen financiële afhandeling en is dus altijd gratis. 

Je kan ervoor kiezen dat spelers zelf hun aanwezigheid doorgeven, of dat alleen de beheerder dit kan bijhouden. 

Was dit een antwoord op uw vraag?