Nieuwsartikel toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een nieuwsartikel toe te voegen, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Communicatie' in het menu links en daarna op 'Nieuwsartikelen'.

3. Klik op 'nieuwsartikel toevoegen'.

4. Maak het nieuwsartikel aan.
Geef de titel in van het nieuwsbericht en typ het nieuwsbericht in het tekstkader 'inhoud'.

Indien gewenst kan je de toevoegingsdatum ingeven. Dit zorgt ervoor dat er geen conflicten zijn na het bewerken van een artikel.

Bewaar tags bij het artikel zodat gebruikers gemakkelijk kunnen filteren.

Indien gewenst kan je een fotoalbum koppelen en weergeven bij het artikel.

Stel de rechten in voor het nieuwsbericht en vink aan waar je het wilt publiceren

Indien gewenst kan je reacties toelaten bij een nieuwsbericht. Hiervoor plaats je de schakelaar 'Reacties toelaten' op 'Ja'.

Foto toevoegen

Waneer je een nieuwsartikel gaat toevoegen, kan je niet alleen tekst invoegen en opmaken maar kan je ook foto's, video's, bestanden of linken toevoegen aan het nieuwsbericht. Om een foto toe te voegen aan het nieuwsartikel, volg je de volgende stappen:

1. Klik op het icoontje 'Afbeelding' om een foto toe te voegen.

Selecteer een afbeelding op je computer en druk op openen.

Opmerking: De foto zal toegevoegd worden op de plaats waar je cursor staat in het tekstkader.

Tip: Klik op de afbeelding en neem de rechterhoek onderaan vast en sleep om de grootte van de afbeelding te wijzigen.

Tip: Klik op de afbeelding en daarna op 'Bewerk' om meer instellingen in te geven.

Indien je een link wilt toevoegen, dan geef je de URL in bij het tekstkader 'Link'.
Wanneer gebruikers klikken op de afbeelding, dan zullen ze doorverwezen worden naar deze link.

Indien je wenst dat de link in een nieuw tabblad wordt weergegeven, dan vink je de optie 'Open link in nieuw tabblad' aan.

Kies de positie van de afbeelding. Wil de dat de afbeelding links is uitgelijnd, rechts of gecentreerd?

Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen bij de afbeelding te bewaren.

2. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen in het nieuwsartikel te bewaren.

Video toevoegen

Bij elk nieuwsartikel kan je ook één of meerdere videos toevoegen. Om een video toe te voegen, volg je de volgende stappen:

1. Klik op het icoontje 'Video' om een video toe te voegen.

2. Geef de Embedded code in van het filmpje.

• Youtube Bij een video op youtube kan je de embedded code gemakkelijk vinden bij de video.  Hiervoor klik je eerst op 'Delen' onder de video.

Daarna vind je de code terug in het tabblad 'insluiten'. Kopieer deze code en plak de code in het tekstkader op Peepl.

Tip: Gevorderden kunnen in deze code de hoogte of breedte van de videoaanpassen in deze code door de width en height aan te passen.

3. Klik op 'invoegen'.

4. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen in het nieuwsartikel te bewaren.

Bestand toevoegen

Naast het toevoegen van een foto of video, kan je ook een bestand of link toevoegen aan een nieuwsbericht.
Hiervoor volg je de volgende stappen:

1. Klik op het icoontje van 'Bestand'.

Tip: Als je over de icoontjes gaat met je muis, kan je zien waarvoor de knop dient.

2. Geef een naam in. Deze naam zal verschijnen in het nieuwsbericht. Na het klikken op deze naam zal het document verschijnen.

3. Klik op 'Bestand kiezen'  en selecteer het bestand op je computer.

Tip: Indien je een verkeerde naam ingaf, kan je dit wijzigen door te klikken op de link en daarna op 'Bewerk'.

4. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen in het nieuwsartikel te bewaren.

Link of knop toevoegen in ene nieuwsbericht

Naast het toevoegen van een foto of video, kan je ook een bestand of link toevoegen aan een nieuwsbericht.
Hiervoor volg je de volgende stappen:

1. Klik op het icoontje van 'Link' en kies voor 'Link invoegen'.

2. Geef de URL in en geef een naam in. Deze naam zal verschijnen in het nieuwsbericht. Wanneer er geklikt wordt op deze naam, zal er doorverwezen worden naar de ingegeven URL.

3. Klik op 'invoegen' om de link in te voegen.

4. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen in het nieuwsartikel te bewaren.