Handleiding: Registratieformulieren
Velden toevoegen, bewerken en verwijderen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Aan de hand van registratieformulieren kunnen externen zich registreren voor de vereniging of een specifieke groep of team. Om dit formulier te wijzigen, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Registratieformulieren' in het menu links.

3. Zoek het registratieformulier in de lijst, klik op 'Acties' naast het formulier en kies voor 'Beheren'.

4. Klik op 'Velden wijzigen'.

5. Wijzig de positie van een veld door middel van het kruisje. Verwijder een veld door te klikken op het vuilbakje en bewerk een veld door te klikken op het potloodje.

Je kan ook steeds extra velden toevoegen door te klikken op 'Nieuw veld'. Daarna selecteer je het veld en kies je op het veld verplicht in te vullen is.

Opmerking: Standaardvelden zoals naam, voornaam, e-mail en wachtwoord zijn verplicht en kan je niet verwijderen.

Velden toevoegen

Aan de hand van registratieformulieren kunnen externen zich registreren voor de vereniging of een specifieke groep of team. Hiervoor maak je eerst het formulier aan. Daarna kan je het formulier activeren. Om dit te doen, volg je de volgende stappen:
Opmerking: Indien je een registratieformulier aangemaakt hebt, kom je automatisch terecht op de pagina om velden toe te voegen. In dit geval ga je verder vanaf stap 5.

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Registratieformulieren' in het menu links.

3. Zoek het registratieformulier in de lijst, klik op 'Acties' naast het formulier en kies voor 'Beheren'.

4. Klik op 'Velden wijzigen'.

5. Klik op 'Nieuw veld' om een nieuw invulveld toe te voegen. Klik op 'Nieuwe titel' om een tussentitel toe te voegen.

Opmerking: Voornaam, naam, e-mail en wachtwoord zijn standaardvelden die noodzakelijk zijn om een contact of gebruiker toe te voegen. Deze velden kan je niet wijzigen.

6. Kies het veld die je wenst toe te voegen en kies of het veld verplicht in te vullen is aan de hand van de schakelaar. OF Geef de titel in. Daarna klik je op 'Opslaan'.

Opmerking: Je kan alle velden die je aangemaakt hebt bij de profielstructuur ook toevoegen aan het formulier. Voorbeeld: Ik wil ook de schoenmaat bewaren op het profiel. Hiervoor maak ik een extra veld aan op het profiel van mijn leden. Bij het aanmaken van een registratieformulier, voeg ik ook het veld schoenmaat toe. Zo kunnen nieuwe leden die zich registreren meteen ook hun schoenmaat doorgeven.

7. Herhaal stap 6 tot het gewenste registratieformulier bereikt is en klik daarna op 'Opslaan'.