Sessie toevoegen, bewerken, afgelasten en verwijderen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het toevoegen van een inschrijving worden er sessies gegenereerd. Indien er na het aanmaken er nog wijzigingen voordoen, kan je een sessie toevoegen, bewerken, afgelasten of verwijderen.

Sessie toevoegen

Om een extra sessie toe te voegen aan een bestaande inschrijving, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Inschrijvingen' in het menu links.

3. Kies voor 'Beheren' bij de 'Acties' van de inschrijving.

4. Klik op 'Sessies'.

5. Klik rechtsboven op 'Nieuwe sessie'.

6. Maak de nieuwe sessie aan.

A. Geef de sessie een naam.
B. Beschrijf de sessie.
C. Stel de start- en einddatum van de sessie in.
D. Bepaal de locatie.
E. Stel de verantwoordelijke(n) in.
F. Klik op 'Opslaan' om de sessie toe te voegen.

Sessie bewerken

Om een sessie te bewerken van een bestaande inschrijving, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Inschrijvingen' in het menu links.

3. Kies voor 'Beheren' bij de 'Acties' van de inschrijving.

4. Klik op 'Sessies'.

5. Kies voor 'Bewerken' bij de 'Acties' van de sessie.

6. Bewerk de sessie en klik op 'Opslaan'.

Sessie afgelasten

Soms gebeurt het dat een sessie onverwacht niet doorgaat. Deze sessie kan je via Peepl afgelasten. De sessie zal rood verschijnen in de agenda en bij de details van de sessie zal er vermeld worden dat de sessie afgelast is. Daarnaast worden ook alle aan- of afwezigen ingelicht via e-mail indien gewenst.

Eerst ga je de activiteit bewerken. Hiervoor volg je bovenstaande stappen (1 tot 4).

5. Kies voor 'Afgelasten' bij de 'Acties' van de sessie.

6. Bevestig je keuze door te klikken op 'Bevestigen'.

Vink aan of je de aan- of afwezigen al dan niet een e-mail wilt sturen om hen te informeren over de afgelasting. Indien gewenst kan je ook een boodschap noteren in het tekstkader.

Opmerking: Alle ingeschrevenen staan standaard op aanwezig

Sessie verwijderen

Bij het toevoegen van een inschrijving worden er sessies gegenereerd. Hierbij kan het zijn dat er enkele sessies verwijderd worden door bijvoorbeeld vakantieperiodes.

Eerst ga je de activiteit bewerken. Hiervoor volg je bovenstaande stappen (1 tot 4).

5. Kies voor 'Verwijderen' bij de 'Acties' van de sessie.

6. Bevestig je keuze door te klikken op 'Bevestigen'.

Update versturen bij een sessie

Bij een update stuur je een e-mail naar alle ingeschrevenen. Op deze manier kan je contacten inlichten bij een wijziging sessie of inschrijving.

Eerst ga je de activiteit beheren. Hiervoor volg je bovenstaande stappen (1 tot 5).

6. Klik op 'Verstuur update' in de rechterkolom.

7. Klik op de grijze knop 'Update versturen'.

8. Vink aan naar wie je de update wilt sturen en typ indien gewenst een boodschap in het tekstkader. Klik daarna op 'Versturen'.