Handleiding: Foto's
Fotoalbum publiceren op Peepl, website of Facebook
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Fotoalbum publiceren op Peepl

Soms toon je die grappige foto's liever aan een select groepje. Hiervoor kan je rechten instellen bij het publiceren van een fotoalbum. Op deze manier kan slechts een bepaalde groep, groepen of segmenten het foto-album bekijken op Peepl. Voor elk fotoalbum kan er ingesteld worden of het al dan niet gepubliceerd wordt op Peepl en voor wie dit gepubliceerd kan worden.

Om een fotoalbum te publiceren op Peepl en om rechten in te stellen, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Foto's' in het menu links.

3. Kies voor 'Beheren' bij de acties van het fotoalbum.

4. Wijzig de rechten in de rechterkolom. Hiervoor plaats je de schakelaar 'Publiceren op Peepl?' op 'Ja' en stel de je groepen in die het album mogen bekijken.

5. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.

Opmerking: Je kan deze voorkeuren ook instellen wanneer je een fotoalbum gaat toevoegen.

Fotoalbum publiceren op de website

Indien je vereniging ook een Peepl-website heeft aangemaakt, kan je gemakkelijk en snel fotoalbums delen op de website.

Hiervoor volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Foto's' in het menu links.

3. Kies voor 'Beheren' bij de acties van het fotoalbum.

4. Wijzig de rechten in de rechterkolom. Hiervoor plaats je de schakelaar 'Zichtbaar op de website?' op 'Ja'.

5. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.

Opmerking: Je kan deze voorkeuren ook instellen wanneer je een fotoalbum gaat toevoegen.

Meerdere fotoalbums publiceren op Peepl of de website

Wil je meerdere fotoalbums publiceren, dan kan je gebruik maken van een bulkactie. Hierbij ga je aan de hand van één actie meerdere fotoalbums publiceren op Peepl of de website.

Om meerdere fotoalbums te publiceren, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Foto's' in het menu links.

3. Selecteer de fotoalbums en kies voor 'Publiceren op Peepl' of 'Publiceren op de website' bij 'Acties'.

Opmerking: alle fotoalbums die je aanmaakt, kan je zichtbaar maken op de website. Wanneer je iets zichtbaar maakt op de website, kunnen ook externen dit zien.

Indien je de fotoalbums niet meer wenst te publiceren dan selecteer je de fotoalbums en kies je voor 'Niet meer publiceren op Peepl' of 'Niet meer publiceren op de website' bij 'Acties'.

Fotoalbum delen op Facebook

Om een fotoalbum te delen op social media, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Foto's' in het menu links.

3. Kies voor 'Beheren' bij de acties van het fotoalbum.

Opmerking: Om een fotoalbum te delen op Facebook, moet het album eerst gedeeld worden op de website. Daarna zal het kader 'sociale media' tevoorschijn komen.

4. Plaats de schakelaar 'Delen op Facebook' op 'Ja' in de rechterkolom.

5. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.

Opmerking: Op deze manier wordt het fotoalbum gedeeld op de Facebook-paginadie gekoppeld is aan Peepl.