Handleiding: Communicatie
Nieuwsartikelen
Nieuwsartikel publiceren op Peepl, website en Facebook
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nieuwsartikel publiceren op Peepl

Een nieuwsartikel is niet altijd bedoeld voor iedereen. Daarom kan je rechten instellen bij een nieuwsartikel om het artikel zichtbaar te maken of te verbergen voor bepaalde groepen, segmenten of personen.

Om de rechten in te stellen, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Communicatie' in het menu links en daarna op 'Nieuwsartikelen'.

3. Kies voor 'Bewerken' bij de 'Acties' van het artikel.

4. Plaats de schakelaar 'Zichtbaar op Peepl' op 'Ja' om het artikel te publiceren op Peepl.

5. Klik op 'Meer opties' om extra voorkeuren in te geven.

Stel een start- en einddatum in voor het publiceren van het nieuwsbericht en stel de groepen, segmenten, personen,... in die het nieuwsbericht mogen bekijken.
Opmerking: Het artikel zal enkel zichtbaar zijn voor de ingestelde gebruikers en tijdens de ingestelde periode.

6. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.

Nieuwsartikel publiceren op de website

Wanneer je een nieuwsartikel toegevoegd hebt in Peepl dan kan je dit artikel gemakkelijk delen op je Peepl- website aan de hand van een schakelaar.
Opgelet: Dit is enkel mogelijk wanneer de website-module geactiveerd is.

Om een artikel te publiceren op de website, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Communicatie' in het menu links en daarna op 'Nieuwsartikelen'.

3. Kies voor 'Bewerken' bij de 'Acties' van het artikel.

4. Plaats de schakelaar 'Publiceren op de website' op 'Ja' om het artikel te publiceren.

Opmerking: Het artikel moet niet gepubliceerd zijn op Peepl om te kunnen publiceren op de website. Je kan dus een nieuwsartikel enkel publiceren op de website of enkel op Peepl.

5. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.

Nieuwsartikel publiceren op Facebook

Een nieuwsartikel kan niet alleen op de website of Peepl gepubliceerd worden , maar ook via Facebook.

Om een nieuwsartikel te publiceren op Facebook, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Communicatie' in het menu links en daarna op 'Nieuwsartikelen'.

3. Kies voor 'Bewerken' bij de 'Acties' van het artikel.

4. Plaats de schakelaar 'Delen op Facebook' op 'Ja' indien je het artikel wilt delen. Plaats de schakelaar op 'nee' indien je het bericht niet (meer) wilt delen.

Opgelet: Indien het nieuwsartikel ook gepubliceerd werd op de Peepl-website, zal er een link gedeeld worden op Facebook. Deze link zal visueel opgemaakt worden door de tekst en afbeelding die je ingaf op Peepl. Wanneer er geklikt wordt op de link, zal je doorverwezen worden naar het nieuwsartikel die gedeeld wordt op de website.

Opgelet: Wanneer de website-module niet geactiveerd is, zal er geen link gedeeld worden maar zal het ingegeven bericht gepubliceerd worden op de Facebook-pagina. In dit geval wordt er enkel tekst gedeeld en geen afbeelding of link.

Meerdere artikelen delen op Peepl of de website

Om meerdere nieuwsartikelen (niet meer) weer te geven op Peepl of de website, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Communicatie' in het menu links en daarna op 'Nieuwsartikelen'.

3. Selecteer de artikelen en kies voor 'Publiceren Peepl' of 'Publiceren op de website' bij de 'Acties' bovenaan. Je kan de artikelen ook niet meer delen door te kiezen voor ' Niet meer publiceren op Peepl' of 'Niet meer publiceren op de website'.

Opmerking: als je iets zichtbaar maakt op de website, kunnen ook externen dit zien.