Module: CODA import
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de module "CODA import" kan je inkomende betalingen opladen en kostennota's automatisch afpunten op basis van de gestructureerde mededeling (OGM)

Een CODA of gecodeerd rekeninguittreksel is een elektronisch bestand met daarin de gegevens vermeld op uw rekeninguittreksels en de bijlagen daarbij.

Iedere beweging op uw rekening wordt op gestructureerde wijze geïdentificeerd aan de hand van een eigen code, waardoor uw IT-systeem die beweging ondubbelzinnig kan herkennen en opnemen in uw boekhouding.

Module activeren

Dit is een betalende module die niet in alle pakketten beschikbaar is. Voor meer informatie over deze module of om deze module te activeren, gelieve contact op te nemen met onze klantendienst via support@peepl.io of de chat.

CODA-bestand exporteren

De meeste banken laten toe om online je uittreksels te exporteren in CODA-formaat. Let wel: hiervoor heb je meestal een professionele bankrekening nodig. Voor meer informatie rond het exporteren van CODA-bestanden neem je contact op met je eigen bank.

CODA-bestand importeren op Peepl

Om een CODA-bestand te importeren, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Financiën' in het menu links en daarna op 'Betalingen'.

3. Klik op "CODA-bestand importeren" in het actiemenu rechts.

4. Kies een bestand en klik op "Importeren". Duid "kostennota's automatisch afpunten" aan om de geïmporteerde betalingen automatisch af te punten met kostennota's op basis van OGM.

Logica van de import

Van elke inkomende betaling wordt een betaling toegevoegd in de lijst met "Betalingen" met betalingswijze "CODA import"

Als er een openstaande kostennota gevonden wordt op basis van de gestructureerde mededeling (OGM), dan wordt deze kostennota automatisch afgepunt met deze betaling.

Als er geen OGM is meegegeven of er wordt geen openstaande kostennota gevonden, dan zal Peepl deze betalingen toevoegen in de lijst, maar zonder gekoppelde rekening. Deze wordt dan aangeduid als "onbekend".

Alle details over deze banktransactie (naam, adres, rekeningnummer, mededeling) worden in het veld "opmerking" opgeslagen. Zo kan je achteraf eenvoudig een betaling koppelen aan een contact of organisatie.

Opmerking: uitgaande betalingen kan Peepl uiteraard niet verwerken en worden volledig genegeerd. Ook banktransacties die reeds geïmporteerd waren, worden genegeerd. Je kan dus gerust 2 keer hetzelfde CODA-bestand importeren zonder dat deze betalingen dubbel worden verwerkt.

Status van een CODA-import bekijken

Op dezelfde pagina waar je een CODA-bestand importeert, kan je ook een historiek terugvinden van opgeladen CODA-bestanden.

Via de link "Details" kan je statistieken bekomen van de import, zoals het aantal afgepunte kostennota's en een lijst met fouten (vb. onbekende OGM, dubbele transactie...)

Voorbeeld van een geslaagde import met 1 afgepunte kostennota:

Voorbeeld van een import met overgeslagen betalingen: