Handleiding voor basisgebruik Peepl
Activiteiten
Hoe koppel ik de Peepl-agenda aan mijn eigen agenda?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Abonneren op de Peepl-agenda

Je kan alle activiteiten ook in je eigen persoonlijke agenda plaatsen. Hiervoor volg je de volgende stappen:

1.Klik op 'Activiteiten' in de navigatiebalk.

3. Klik op de knop 'Abonneren'.

4. Volg de instructies van je kalenderapp.

Opmerking: we maken gebruik van een 'feed'. Dat wil zeggen dat de activiteiten van Peepl zullen weergegeven worden in je agenda, maar je kunt ze niet aanpassen. Daarvoor moet je inloggen op Peepl. Na afloop zullen activiteiten nog 30 dagen in de agenda zichtbaar zijn, nadien zijn ze niet meer terug te vinden in je persoonlijke agenda.

Opmerking: het kalenderabonnement wordt maar om het uur vernieuwd door Peepl. Het kan dus zijn dat activiteiten waarvoor je ingeschreven bent, niet direct verschijnen in je agenda.

Eén activiteit in je persoonlijke agenda plaatsen

Om een activiteit te exporteren naar je agenda, volg je deze stappen:

1. Klik op 'Activiteiten' in de navigatiebalk.
2. Zoek de activiteit die je wilt exporteren.
3. Klik op het kalendericoontje rechts.

OF
Klik op 'Meer info' om de activiteit te openen en klik rechtsboven op het kalendericoontje.

Het kalenderbestand wordt gedownload. Dubbelklik op het gedownloade kalenderbestand en volg de instructies van het agendaprogramma.

Abonneren op de Peepl-agenda met Google Calendar

Je kan alle activiteiten ook in je eigen persoonlijke Google-agenda plaatsen. Hiervoor volg je de volgende stappen:

1.Klik op 'Activiteiten' in de navigatiebalk.

2. Klik met de rechtermuisknop op de knop 'Abonneren

3.Kies voor de optie 'Linkadres Kopiëren' of 'Kopieer koppeling'.

Opmerking: Deze term kan verschillen naargelang de internetbrowser die je gebruikt. Opmerking: Bij smartphones hou je de knop in tot je enkele opties aangeboden worden. Daarna kan je ervoor kiezen om de URL of link te kopiëren

4. Open de Google Calendar

5. Klik op het pijltje naast  'Andere agenda's' en kies voor 'Toevoegen via URL'

6. Geef de URL in die je eerder kopieerde en klik op 'Agenda Toevoegen'