Dashboard beheren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dankzij het dashboard krijgen de beheerders een gestructureerd overzicht van al hun modules. Voor elke module is er een widget voorzien die relevante informatie gaat weergeven. Deze widgets kan je verplaatsen en inklappen. Op deze manier kan elke beheerder zijn persoonlijk dashboard creëren.

Dashboard bekijken

Het dashboard is enkel toegankelijk voor beheerders en administratoren. Om dit te bekijken dien je het beheergedeelte te betreden. Om dit te doen of om het dashboard te bekijken, volg je de volgende stappen:

1. Klik op de knop 'Beheer' bovenaan.  Deze knop vind je rechtsboven naast de oranje knop die je naam bevat.

Opmerking: Indien je na het inloggen meteen het beheergedeelte betreedt, dan kom je meteen op je persoonlijk dashboard terecht.

2. Klik op 'Dashboard' in het menu links.

Widgets bekijken

Standaard zijn er heel wat widgets voorzien op het dashboard. Zo krijg je bijvoorbeeld een overzicht van de laatst gepubliceerde fotoalbums of nieuwsberichten, de laatst verstuurde mailings ....

Statistieken van contacten
Bekijk een demografische grafiek op basis van leeftijd en geslacht.
Tip: Ga met je muis over de grafiekbalken om meer informatie te verkrijgen.

Notities
Bewaar notities zoals handig links of to-do-lijstjes door dit in te vullen in het voorziene invulkader. Maak de tekst op zoals gewenst en klik daarna op 'Opslaan'.
Tip: Het dashboard en dus ook de notities zijn persoonlijk en dus enkel zichtbaar voor jezelf.

Financieel
Krijg een overzicht van alle kostennota's, binnen een bepaalde periode, aan de hand van een grafiek. Klik op de weergegeven datums om de periode te wijzigen. Daarna selecteer je een periode zoals jaar, deze maand .... of je selecteert zelf ene start en einde. Klik op 'Opslaan' om de resultaten te bekijken.

Kalender
Bekijk een lijst met alle activiteiten per maand. Klik op de activiteit om deze te beheren. Wens je een andere maand te raadplegen, klik dan op de pijltjes links en rechts die je bovenaan in de widget terugvindt.

Verstuurde mailings
Bekijk de lijst van de laatst verstuurde mailings. Klik op de mailing om deze te beheren, te bekijken of de gedetailleerde resultaten te raadplegen. Wens je snel resultaten te bekijken, ga dan met je muis over het cirkeldiagram naast de mailing.

Recente nieuwsartikelen
Bekijk de lijst van de laatste nieuwsberichten. Klik op het nieuwsbericht om het te beheren.

Recente documenten
Bekijk de lijst van de laatst geuploade documenten. Klik op het document om het te bekijken of te downloaden. Klik op de mapnaam om de map te beheren.

Recente verslagen
Bekijk de lijst van de laatst geuploade verslagen. Klik op het verslag om het te bekijken of te downloaden. Klik op de mapnaam om de gekoppelde activiteit te beheren.

Recente fotoalbums
Bekijk de lijst van de laatst toegevoegde fotoalbums. Klik op het fotoalbum om het te beheren.

Opmerking: Heb je zelf een idee voor een widget? laat het ons weten!)

Widgets inklappen of verplaatsen

Het dashboard is persoonlijk. Elke beheerder kan zijn dashboard dus aanpassen naar persoonlijke voorkeur. Je kan widgets verplaatsen zodat alle informatie die voor jou belangrijk is  bovenaan staat op de pagina. Daarnaast kan je ook widgets inklappen.

Widget verplaatsen
Je kan een widget verplaatsen door te klikken op het kruisje die je rechtsboven op elke widget terug vindt. Je houdt de widget vast en versleept hem naar de gewenste locatie. Daarna laat je de muis terug los.

Widget inklappen
Je kan een widget inklappen (of uitklappen) door te klikken op het pijltje rechtsboven.