Segment toevoegen, bekijken en bewerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Segmenten zijn een verzamelgroep gebaseerd op profielgegevens. Bijvoorbeeld een verzameling van alle vrouwen of een verzameling van alle kinderen onder 12 jaar.

Deze segmenten kan je gebruiken om een specifieke doelgroep uit te nodigen of om mailings te sturen,...  Om een segment aan te maken, volg je deze stappen:

Segment toevoegen

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'CRM' in het menu links. Klik daarna op Contacten' of 'Organisaties'.

3. Klik op 'Segmenten' rechtsonder in de groepenstructuur

4. Klik op 'segmenten beheren'.

5. Klik op 'Segment toevoegen' rechts.

6. Maak het segment aan door de volgende gegevens in te geven:

• Vul de naam van het segment.

• Stel de basisregel in. Je kan kiezen tussen:
    EN: aan alle opgegeven regels moet voldaan worden
    OF: aan minstens één opgegeven regel moet voldaan worden

• Bepaal de verschillende regels aan de hand van profielgegevens.

Tip: als je extra velden ingesteld hebt, kan je die hier ook gebruiken (te herkennen aan [Naam categorie]).

Opmerking: een segment kan maximaal 20 regels bevatten.

Tip: als je een segment toevoegt op basis van een groep, krijg je de mogelijkheid om een datum in te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld iedereen verzamelen die (geen) lid was van het bestuur een jaar geleden.

Segment bekijken

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'CRM' in het menu links. Klik daarna op Contacten' of 'Organisaties'.

3. Klik op 'Segmenten' rechtsonder in de groepenstructuur

4. Klik op het segment waarvan je het resultaat wilt bekijken.

5. Bekijk het resultaat.

Tip: Indien je voor de eerste keer een segment aangemaakt hebt, kan je op deze manier bekijken of je segment klopt.

Segment bewerken of verwijderen

Een segment past zich steeds aan. Wanneer er een segment aangemaakt is om alle kinderen onder 12 jaar te verzamelen dan zal het resultaat van dit segment elk jaar anders zijn. Kinderen van 11 jaar die vorig jaar wel tot het segment behoorden, zullen nu niet meer tot het segment behoren want ze zijn niet jonger dan 12 jaar. Je hoeft dus niet elk jaar het segment te wijzigen.

Indien je toch een foutje gemaakt hebt, of je wilt het segment verwijderen dan kan dit aan de hand van volgende stappen:

1. Klik op 'Beheer' in de navigatiebalk.
2. Klik op 'Contacten'.
3. Klik op 'Segmenten' rechts in de groepenstructuur.

4. Klik op 'segmenten beheren'.

5. Klik op 'Bewerken' of 'Verwijderen' aan de hand van 'Acties' naast het gewenste segment.

Tip: Vergeet de wijzigingen niet op te slaan door te klikken op "wijzigingen opslaan".

Opmerking: het verwijderen van een segment kan ervoor zorgen dat bepaalde contacten niet meer uitgenodigd zijn voor activiteiten, polls...