Achievement met QR-code
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een achievement te maken met QR-code, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Gamification' in het menu links en daarna op 'Achievements'.

3. Klik op 'Achievement toevoegen' in de rechterbovenhoek.

4. Maak het achievement aan.

• Algemeen
    Kies een seizoen en geef de naam en beschrijving in van het achievement.

Kies een badge of laad zelf een badge op.

Kies de start- en einddatum.
Opmerking: Indien je een seizoen selecteerde, wordt de start- en einddatum van het seizoen automatisch ingevuld. Dit kan je handmatig wijzigen indien gewenst.

Indien het achievement slecht een aantal keer uitgereikt mag worden, plaats de schakelaar 'Beperk aantal keer dat deze achievement kan worden uitgereikt' op 'Ja'. Plaats daarna het aantal keer dat het achievement mag uitgereikt worden.
Tip: Je kan ook het aantal punten aanpassen na een aantal keer uitreiken.

Indien de leden niet mogen weten wat ze moeten doen om het achievement te krijgen, dan plaats je de schakelaar 'Targets zichtbaar voor de gebruikers' op 'Nee'.

Tip: Klik op volgende om het aantal punten in te geven.

• Punten
    Kies in de keuzelijst welke puntenverdeling je wilt toepassen.

Geen punten
Je kan ervoor kiezen om geen punten uit te reiken en enkel een badge te geven.

Vast aantal punten
Iedereen verdient evenveel punten na het volbrengen.

Afhankelijk van de volgorde.
De puntenverdeling is afhankelijk van de volgorde van het behalen.
Voorbeeld: De eerste 5 personen die het achievement krijgen, verdienen 100 punten. Personen 6-10 verdienen 50 punten,....

Afhankelijk van de datum
De puntenverdeling is afhankelijk van de datum van het behalen.

• Targets
    Stel in wat gebruikers moeten doen om het achievement te verkrijgen.Klik op het gele plusteken om een extra regel in te geven. Klik op 'Kies een actie' om een actie te selecteren die voldaan moet worden om het achievement te verkrijgen. Kies ook hoeveel keer de actie voldaan moet worden.

Kies hier voor 'QR-code scannen'. Daarna zie je onderstaand venster.

Opmerking: Indien je meerdere acties kiest, moeten alle acties voldaan worden voor het achievement uitgereikt wordt.

Opmerking: Indien je meerdere acties kiest, moeten alle acties voldaan worden voor het achievement uitgereikt wordt.

5. Klik op 'Klaar' om het achievement aan te maken.

6. Kies voor 'beheren' bij de 'Acties' van het achievement.

7. Klik op 'QR-code scannen' in de linkerkolom.

Daarna wordt er een scherm geopend waar je de QR-code kan nakijken of afdrukken.