Handleiding: Polls
Een 'Ja, Nee, Indien nodig'-poll toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een poll toe te voegen met meerdere antwoorden, volg je deze stappen:

1. Klik op de rode knop 'Beheer'.

2. Klik op 'Polls' in het menu links.

3. Klik op 'Poll toevoegen' in de rechterkolom.

4. Klik op 'Selecteren' bij de ja, nee, indien nodig-poll.

5. Maak de poll aan.

• Praktisch
    Geef het onderwerp in en schrijf een omschrijving indien gewenst. Geef een start- en einddatum in. In deze periode zullen uitgenodigden kunnen stemmen op de poll.

Indien de uitgenodigde gebruikers ook de optie 'indien nodig' mogen aanvinken, plaats je de schakelaar 'indien nodig keuze toestaan?' op 'Ja'. Indien je dit niet doet, kunnen de gebruikers enkel Ja of Nee kiezen als antwoord.

Indien de uitgenodigde gebruikers de resultaten mogen zien, plaats dan de schakelaar 'resultaten zichtbaar voor gebruikers' op 'Ja'.

Indien de resultaten pas zichtbaar mogen zijn nadat de gebruiker gestemd heeft, plaats je de schakelaar 'Resultaten zichtbaar als gebruiker nog niet gestemd heeft?' op 'Nee'.

Indien iedereen mag weten waarop de gebruikers gestemd hebben, plaats je de schakelaar 'Tonen wie op wat gestemd heeft?' op 'Ja'.

Indien leden hun stem mogen aanpassen in de periode waarin ze mogen stemmen, dan plaats je de schakelaar 'Mogen gebruikers hun stem aanpassen' op 'Ja'.

Indien leden reacties mogen plaatsen, plaats je de schakelaar 'Reacties inschakelen' op 'Ja'.

Tip: Klik op 'Volgende' om de vragen in te stellen.

• Vragen
    Geef de verschillende vragen in waarbij de gebruikers kunnen antwoorden met ja, nee of indien nodig.

Tip: Geef extra vragen in door te klikken op het gele plusteken en verwijder een vraag door te klikken op het rode kruisje.

Tip: Klik op 'Volgende' op de uitgenodigden in te stellen.

• Stemmers
    Geef de groepen, functies, segmenten of gebruikers in die wel of niet kunnen stemmen op deze poll.

Voorbeeld: Nodig iedereen uit behalve het bestuur of nodig iedereen uit behalve het aangemaakte segment 'Kinderen -18'.