Handleiding: Activiteiten
Beheren
Extra vragen stellen aan deelnemers

Vraag extra informatie aan deelnemers over hun inschrijving, zoals hun maaltijdvoorkeuren of kledijmaat.

Glenn Vanhaeren avatar
Geschreven door Glenn Vanhaeren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan alle nodige informatie verzamelen van deelnemers van een activiteit door extra vragen toe te voegen, die deelnemers al dan niet veplicht moeten invullen bij het inschrijven.

Dit kan erg handig zijn om maaltijdvoorkeuren (vegetarisch, allergiëen...) bij te houden of om kledijmaten te vragen bij een pasdag of kledijverkoop.

Extra vragen zijn beschikbaar bij een gesloten activiteit, open activiteit en verkoop.

Beheerpagina

Om extra vragen toe te voegen, ga je naar de beheerpagina van de activiteit en kies je onder Acties voor "Extra vragen beheren":

Een vraag toevoegen

1. Klik op "nieuwe vraag"

2. Vul de vraag in en kies een type vraag.

3. (Optioneel) Indien je het type "Opties" gekozen hebt, kan je nu opties invoeren, gesplitst met een komma (vb. "Vlees,Vis")

4. Kies of deze vraag verplicht is of niet. Opgelet: bij een veld van type 'Ja/Nee' betekent "verplicht" dat de deelnemer "Ja" moet kiezen om te kunnen inschrijven.

5. Klik op Opslaan

Vragen bewerken of verwijderen

Via de tabel met extra vragen kan je deze eenvoudig bewerken (potloodje) of verwijderen (vuilbakje). Je kan ook de volgorde wijzigen door ze te verslepen van plaats (pijltjes).

Antwoorden van deelnemers bekijken

De antwoorden van deelnemers kan je exporteren naar Excel via de gastenlijst (gesloten & open activiteit) of de lijst met bestellingen (verkoop). Deze zullen automatisch toegevoegd worden als extra kolommen.

Antwoorden van deelnemers wijzigen

Voor open activiteiten is het mogelijk om de antwoorden te bewerken via de gastenlijst. Je kan ook de antwoorden bewerken door een deelnemer over te nemen en naar de detailpagina van de activiteit te gaan.

Verkoop

Voor een verkoop is het mogelijk om de antwoorden te wijzigen via de lijst met bestellingen, via de knop "Acties..." bij een bestelling en daarna te kiezen voor "Extra vragen...".

Deelnemers kunnen via de detailpagina hun antwoorden bij een verkoop zelf wijzigen tot aan de startdatum van de activiteit.