Alle collecties
Handleiding: Activiteiten
Beheren
Open activiteit: producten en productgroepen
Open activiteit: producten en productgroepen

Bij open activiteiten kan je producten onderverdelen in één of meerdere productgroepen en beperkingen instellen per productgroep.

Glenn Vanhaeren avatar
Geschreven door Glenn Vanhaeren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Open activiteiten zijn activiteiten waarbij je deelnemers de keuze wil geven uit verschillende opties, zoals een etentje met verschillende prijzen voor volwassenen en kinderen of een conferentie met meerdere workshops. 

In Peepl werk je met producten en productgroepen. Standaard wordt één productgroep aangemaakt als je een open activiteit toevoegt. Hierin kan je zoveel producten toevoegen als nodig. Je kan ook nieuwe productgroepen aanmaken om producten logisch onder te verdelen en om beperkingen in te stellen.


Producten

Per product kan je een beschrijving, prijs, no-show fee, voorraad en maximum per contact instellen. In de voorbeelden hierboven vinden we bijvoorbeeld volgende producten terug:

  • inschrijving volwassene

  • inschrijving kind

  • workshop A

  • workshop B

  • workshop C

  • ...


Productgroepen

Als je meerdere producten wil bundelen om meer structuur te geven aan de beschikbare opties, kan je werken met productgroepen

Per productgroep kan je ook een "maximum per contact" bepalen. Een contact kan dan maar een beperkt aantal producten binnen deze groep kiezen.


Beheerpagina

Om producten en productgroepen te beheren, ga je naar de beheerpagina van de activiteit en kies je onder Acties voor "Producten & prijzen beheren":


Producten en productgroepen beheren

  1. Via deze knoppen kan je een nieuwe productgroep of nieuw product toevoegen

  2. Dit zijn de verschillende productgroepen, met daaronder de producten

  3. Bewerk, verwijder of verplaats deze productgroep

  4. Bewerk, verwijder of verplaats deze producten 

Om een product van groep te veranderen, kan je deze eenvoudig verslepen.


Voorbeeld

Op bovenstaande afbeelding vind je een voorbeeld van een congres met 4 workshops. Deelnemers kunnen maximaal 1 product kiezen worden in de productgroep "Inschrijving evenement" en 2 producten uit de productgroep "Workshops". 

Een deelnemer zal nu volgend inschrijvingsformulier zien:

Was dit een antwoord op uw vraag?