Ledenportaal personaliseren

Leer hoe je het ledenportaal volledig kan aanpassen

Glenn Vanhaeren avatar
Geschreven door Glenn Vanhaeren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Algemeen

Het ledenportaal bestaat uit widgets. Elk blok informatie is een widget en kan je flexibel van positie wijzigen of verbergen. Je kan ook zelf widgets toevoegen met je eigen inhoud (tekst, foto's, video's...). Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Widgets

Navigeer naar Beheer > Instellingen > Ledenportaal > Overzichtspagina om een overzicht te krijgen van alle actieve widgets:

De widgets staan niet toevallig in dezelfde volgorde en kolom als op het ledenportaal.

De positie van widgets in het overzicht = de positie op het ledenportaal.

Positie wijzigen

Je kan de positie van widgets eenvoudig wijzigen door met je muis op het "verplaatsen" icoontje te klikken en het blok te verslepen naar een andere positie.

Widgets weergeven of verbergen

De zichtbaarheid van widgets wordt bepaald door het oogje. Als het oogje groen is, dan is de widget zichtbaar op het ledenportaal. Als het oogje rood is, wordt de widget verborgen. Je kan de zichtbaarheid veranderen met één klik op het oogje.

Widgets configureren

Sommige widgets kunnen nog verder geconfigureerd worden. Dit wordt aangeduid met een tandwieltje, waarop je kan klikken om naar de specifieke instellingenpagina te gaan voor dit widget.

vb. de widget "Verjaardagen" heeft nog een specifieke instellingenpagina om te bepalen wie getoond wordt en wie de verjaardagen kan bekijken.

Widgets toevoegen

Naast de standaardwidgets die op alle Peepl accounts aanwezig zijn, kan je zelf widgets toevoegen aan de overzichtspagina van het ledenportaal.

Klik op "+ Widget toevoegen" onderaan de kolom waarin je het widget wil toevoegen. Je kan de positie later steeds wijzigen.

Je hebt nu keuze uit de verschillende soorten widgets die je zelf kan toevoegen:

Tekst

Het "Tekst"-widget laat je toe om een vrij tekstveld toe te voegen op het ledenportaal. Met de tekstverwerker kan je tekst opmaken, maar evengoed afbeeldingen of video's invoegen.

Documenten

Voeg tot 5 specifieke documenten toe aan een widget. Dit kan handig zijn om belangrijke documenten of formulieren meteen ter beschikking te stellen aan de leden. Er wordt automatisch rekening gehouden met de zichtbaarheid van documenten, zodat leden geen toegang krijgen tot documenten die ze normaal ook niet kunnen raadplegen.

Recente verslagen

Met dit widget kan je automatisch de laatste 5 verslagen voor een specifieke gebruiker weergeven, met link naar het document en naar de gekoppelde activiteit.

Widget verwijderen

Widgets die je zelf hebt toegevoegd, kan je ook weer verwijderen met het vuilbak-icoontje:

Standaardwidgets kan je niet verwijderen, je kan deze wel verbergen.

Opmerking

Widgets werken ook samen met externe links. Peepl zal eerst alle widgets in een specifieke kolom weergeven, en onderaan aanvullen met externe links. De positie van externe links kan nog niet aangepast worden ten opzichte van widgets.

Was dit een antwoord op uw vraag?